آموزش موسیقی

10 نمونه از بهترین سازهای موسیقی برای مبتدیان

بهترین سازهای موسیقی برای مبتدیان

بهترین سازهای موسیقی برای مبتدیان

برای شروع یادگیری نواختن ساز، یکی از دغدغه های مهم همه مبتدیان انتخاب ساز و بهترین سازهای موسیقی برای مبتدیان است. با وجود هزاران ساز مختلف انتخاب ساز برای افراد در سنین مختلف به ویژه برای مبتدیان دشوار است. اگر ابتدای راه هستید و نمی توانید ساز مورد علاقه خود را انتخاب کنید، ما در این مقاله 10 نمونه از بهترین و پر طرف دارترین سازهای ایران و جهان را به شما معرفی می کنیم تا با دید بازتر بتوانید به راه یادگیری موسیقی ادامه دهید.

 1. کیبورد/ پیانو

هنگام تحقیق در مورد انتخاب و خریداری پیانو (یکی از بهترین سازهای موسیقی برای مبتدیان) برخی افراد پیانو و کیبورد را با یک دیگر مشابه می دانند و همین موضوع باعث از دست رفتن هزینه زیادی می شود. در صورتی که تفاوت زیادی بین اٌرگ یا به اصطلاح کیبورد وجود دارد. پیانو یک نوع آلت موسیقی عالی و مناسب برای یادگیری مبتدیان است، اما باید توجه داشته باشید که یادگیری و تسلط عالی بر آن داشتن همانند بسیاری از سازهای دیگر طولانی خواهد بود و نیاز به تمرین و ممارست زیادی دارد. پیانو در دسته ابزارهای موسیقی صوتی (آکوستیک) قرار می گیرد و به طور کلی به چندین دسته تقسیم می شوند: پیانو گرند و پیانو عمودی. پیانوهای آکوستیک جزء پیانوهای سنتی، بزرگ و گران قیمت قرار می گیرد. با این وجود چند نوع پیانوی دیجیتالی خارق العاده در دسترس هستند که صدا و احساس پیانو را با قیمت بسیار مناسب تر و پایین تر و اندازه کوچک تر ارائه می دهند.

 یکی از انواع دیگر پیانوها، پیانوی گرند است. این پیانو برای سولوهای کلاسیک و موسیقی های به اصطلاح اتاقی و به گونه ای که جمعی از نوازندگان در یک گروه کوچک با هم می نوازند به دلیل صدای قوی تر و نسبتاً بلندتری که دارد، مناسب است. این نوع پیانو در اغلب موارد برای کنسرت های پاپ و جاز استفاده می شود. نوع دیگر پیانو، پیانوی عمودی است. پیانوی عمودی به دلیل اندازه مناسبی که دارد و فضای کمی را اشغال می کند؛ یک پیانوی محبوب برای استفاده و نواختن در منازل شخصی و تمرین خانگی محسوب می شود.

2. گیتار

گیتار یکی از بهترین و محبوب ترین سازهای ایران و جهان است و در دسته سازهای زهی قرار می گیرد و با یک انگشت یا یک پیک نواخته می شود.

یادگیری نواختن گیتار یک انتخاب عالی برای سازهای مبتدی است. گیتار در اندازه ها و سبک های متنوعی متناسب با سن و علاقه نوازنده موجود است. برای شروع یادگیری نواختن گیتار باید توجه داشت که فرد دقیقاً به دنبال چه نوع سبک موسیقی است. به طور کلی گیتارها از نظر حجم صدا به دو دسته کلی گیتار آکوستیک، کلاسیک و گیتار برقی تقسیم می شود. گیتار الکتریک یا گیتار برقی یک نوع گیتار است که صدایی که توسط آن تولید می شود، به واسطه تقویت کننده الکتریکی تشدید می شود یا تغییر می کند. گیتار آکوستیک یک نوع گیتار است که صدای آن فقط توسط بدنه گیتار تقویت می شود. در واقع صدای سیم های گیتار فقط در بدنه چوبی و تو خالی گیتار تولید و تقویت شده و به گوش می رسد. گیتار کلاسیک نیز جزء گیتارهای آکوستیک قرار می گیرد، چون صدای آن هنگام نواختن بدون واسطه و تقویت شدن به گوش می رسد. گیتارهای کلاسیک به دلیل بدنه کوچک تر و وزن سبک تری که دارد، بهترین انتخاب برای مبتدیان خصوصاً در سنین پایین تر است.

3. ویولن

ویولن به دلیل تولید صدای بی نظیر و گوش نواز یکی از محبوب ترین سازهای ایران و جهان محسوب می شود و در دسته سازهای زهی- آرشه ای قرار می گیرد. در واقع ویولن کوچک ترین ساز عضو خانواده ویولن است و برای نواختن روی شانه چپ قرار می گیرد و با دست راست توسط آرشه نواخته می شود. ویولن یکی دیگر از گزینه های محبوب ساز برای یادگیری مبتدیان است. ویولن در اندازه های مختلف از اندازه کامل و بزرگ 4/4 تا 16/1 در دسترس است و اندازه 1.16 برای افراد 3 ساله مناسب می باشد.

 اهمیت و نقش ساز ویولن در ارکسترهای بزرگ به طور جمعی و حتی به صورت انفرادی به گونه ای پر رنگ است که به عنوان شاه سازها محسوب می شود. تفاوت عمده این ساز با سایر سازها این است که تسلط بر آن نسبت به سازهای دیگر نیاز به تمرین بسیار زیاد و ممارست بیشتری دارد، با این وجود این ساز پر طرفدار یکی از بهترین سازهای جهان برای شروع یادگیری مبتدیان محسوب می شود.

4. ویولن سل (Cello):

ویولن سل یکی از اعضای اصلی ساز ویولن است و صدای آن در منطقه میانی این ساز قرار دارد و در دسته سازهای زهی- آرشه ای قرار می گیرد. هنگام اجرای ویولن سل، این ساز بین دو پای نوازنده قرار می گیرد و توسط میله ای که در انتهای آن تعبیه شده، روی زمین استوار می شود. به دلایل مختلفی که با ساز ویولن شباهت دارد، یک ساز عالی دیگری برای یادگیری مبتدیان است. ویولن سل در اندازه های مختلف از اندازه کامل 4/4 تا 1/10 موجود است و اندازه 10.1 برای مبتدیان 4 ساله مناسب است. نواختن این ساز، در تک نوازی (سٌلو)، در گروه نوازی از جمله ارکسترهای سمفونیک و ارکسترهای مجلسی بسیار متداول است.

5. کنترباس (Double Bass)

کنترباس بزرگ ترین ساز آرشه ای است و بم ترین صدا را در بین سازهای آرشه ای تولید می کند. این ساز در دسته سازهای زهی نقش مهمی را در گروه های ارکستری ایفا می کند و یکی از بهترین انتخاب ها برای یادگیری مبتدیان است. با این وجود، برخی از نوازندگان با تجربه عقیده دارند که اندازه بزرگ کنترباس برای افراد مبتدی در سنین پایین مناسب نیست. این ساز نیز در اندازه های مختلف از اندازه کامل 4/4 تا 16/1 موجود است. اندازه 1.16 کنترباس برای کودکان 5 سال به بالا مناسب است.

این سایز نیز، مشابه با ویولون و ویولنسل است و افراد مبتدی نیز می توانند در مدت زمان کمی صدای خوبی را با کنترباس تولید کنند و بنوازند. نوازنده ساز کنترباس در بسیاری از ارکسترها و گروه های موسیقی نقش مهمی را ایفا می کند و بدین وسیله می توانید در اجرای ارکسترها و برنامه های بزرگ شانس حضور داشته باشید.

6. Saxophone (ساکسیفون)

ساکسیفون یکی از سازهای بادی است که با متریالی از جنس برنج ساخته می شود. ساکسیفون به طور کلی دارای چندین نوع ساکسوفون سوپرانو، ساکسوفون آلتو و ساکسوفون تنور است و تفاوت آن‌ها در دامنه صداییِ آن ها می باشد. یک ساز بسیار عالی برای مبتدیان است. ساکسیفون نیز در انواع و اندازه های مختلف موجود است و انتخاب و نواختن ساکسیفون آلتو مناسب ترین ساز برای مبتدیان است. بسیاری از نوازندگان و هنر آموزهای ساکسیفونیست با انتخاب تکنیک انگشت گذاری، خیلی سریع و در مدت زمان کم صدای خوبی تولید می کنند.

بسیاری از اساتید حرفه ای و نوازندگان ساکسیفون، انتخاب و یادگیری ساکسیفون را برای مراحل ابتدایی، نوا جی ساکس (Nuvo jSax) را پیشنهاد می دهند. این نوع ساز یک ساکسیفون کاملاً پلاستیکی، سبک و مینیاتوری است که در انواع رنگ های سرگرم کننده و زیبا نیز موجود است.

7. فلوت (Flute)

فلوت یک آلت موسیقی بادی- چوبی بدون زبانه است. این ساز جزء قدیمی ترین سازهای موسیقی بشر محسوب می شود. فلوت یک ابزار عالی برای مبتدیان است و یکی از محبوب ترین سازها مخصوصاً برای فراگیران و هنر آموزان سن مدرسه است. فلوت یک ساز کوچک و جمع و جور است و یادگیری آن هم آسان است. فلوت یکی از سازهای ارزان قیمت در گروه های ارکستر محسوب می شود و نواختن آن در گروه های ارکستری، به نوازنده این فرصت را می دهد که تا با پیشرفت و نواختن نوازندگان دیگر، به خوبی بتواند پیشرفت کند و بنوازد. برای شروع یادگیری نواختن فلوت، انتخاب فلوت Nuvo را به مبتدیان پیشنهاد می شود. این نوع فلوت، یک فلوت سبک وزن و کاملاً پلاستیکی است که در دو نوع، یک سر منحنی و یک سر مستقیم و در انواع رنگ های زیبا و مناسب برای کودکان وجود دارد.

8. کلارینت (Clarinet)

کلارینت سومین ساز در خانواده سازهای بادی چوبی و از بهترین سازهای موسیقی برای مبتدیان است. در دست گرفتن و نواختن این ساز به دلیل وزن سبک و مناسبی که دارد، یک ساز عالی برای یادگیری مبتدیان است. این ساز در بین گروه های موسیقی و نوازندگان سازهای دیگر، یک ساز محبوب به دلیل ساز بم خوان در گروه های ارکستری محسوب می شود. کلارینت چندین نوع مختلف دارد و برای شروع یادگیری کلارینت برای مبتدیان جوان، انتخاب نوار کلارینئو، کلارینت سبک و پلاستیکی که در رنگ های متنوع و زیبا وجود دارد، توصیه می شود.

9. ترومپت (Trumpet)

یکی از بهترین سازهای موسیقی برای مبتدیان برنجی که برای انتخاب یادگیری ساز بسیار مناسب است، شیپور یا ترومپت است. در ابتدا برخی افراد ترومپت و ساکسیفون را با هم مشابه می دانستند با وجود این که جنس این دو ساز با یک دیگر متفاوت است. بلند کردن و در دست گرفتن ساز ترومپت برای مبتدیان آسان است. نوازندگان با یادگیری ساز شیپور (ترومپت) می توانند از طریق مهارت هایی که روی نواختن شیپور می آموزند، همراه با سازهای دیگر خانواده برنجی مانند ساکسیفون استفاده کنند. به طور کلی ترومپت دارای چندین نوع ترومپت A و B و C است و برای مبتدیان و نوازندگان مبتدی، انتخاب شیپور نوع Trumpet، B بسیار مناسب است. این نوع شیپور، یک شیپور کاملاً کاربردی، کاملاً سبک و پلاستیکی بوده و در انواع رنگ های سرگرم کننده که مورد علاقه کودکان است، در دسترس می باشد. وجود این ساز در موسیقی های پاپ و جاز در اکثر موارد احساس می شود.

10. درامز (Drums)

درامز یک آلت موسیقی شامل چندین طبل و یک پدال است و جزء سازهای کوبه ای سرگرم کننده و پر طرفدار در ایران محسوب می شود و از بهترین سازهای موسیقی برای مبتدیان محسوب می شود… درامز یک نوع طبل های بزرگ و بلند هستند. نواختن درامز بسیار سرگرم کننده و برای هماهنگی با سازهای دیگر بسیار مناسب است به گونه ای که در اجرای سایر سبک های موسیقی از جمله پاپ، راک و جاز از آن استفاده می شود. درامز نیز چندین نوع مختلف دارد که انتخاب درام کیت، یک انتخاب مناسب برای نوازندگان مبتدی و جوان است، اما لازم است مطمئن شوید که اندازه کیت خیلی بزرگ نباشد و نواختن آن برای مبتدیان راحت و آسان باشد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *